Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Pabo studenten geslaagd!

26 juni 2024

Salomé, Nino en Sanne gefeliciteerd!

 

Via deze weg feliciteren wij juf Salomé (LIO-stagiair in groep 6-7) en meester Nino (LIO-stagiair in groep 7) met de afronding van hun stage én het behalen van het Pabo diploma!

 

De Aloysius Stichting krijgt er weer twee toppers van leerkrachten bij! Meester Nino gaat komend jaar bij ons op de Latasteschool aan de slag als leerkracht van groep 7. Juf Salomé gaat 4 dagen naar de Widdonckschool in Heibloem en blijft nog 1 dag bij ons in groep 8.

 

Juf Sanne (uit groep 1-2) werkte al bij ons als leerkrachtondersteuner, maar heeft dit jaar haar Pabo opleiding ook volledig afgerond. Zij gaat komend jaar bij ons aan de slag als leerkracht van de Vlinders Onderbouw.

 

Allen nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

Met dank voor de prettige samenwerking:

De Nieuwste Pabo - Sittard

Hogeschool De Kempel - Helmond

Swalm & Roer

 

Die samen met juf Mandy en Meester Thomas onze studenten en mentoren hebben begeleid het afgelopen jaar.

 

Latasteschool Opleidingsschool

De Latasteschool begeleidt al vele jaren studenten van verschillende opleidingen. Sinds enkele jaren zijn wij ook opleidingsschool voor studenten van de Nieuwste Pabo in Sittard en Hogeschool De Kempel in Helmond.

Daarmee zijn wij de eerste school voor speciaal onderwijs in de regio waar de Pabo studenten van Sittard en Helmond terecht kunnen voor hun (LIO) stage.

Pabo studenten komen nog weinig in aanraking met het speciaal onderwijs, maar gelukkig brengen wij daar verandering in. Als opleidingsschool zetten wij het speciaal onderwijs ook graag op de kaart bij de toekomstige generatie leraren.

Het speciaal onderwijs heeft veel expertise in huis en werkt samen met een breed palet aan zorgaanbieders. Daarmee hebben wij studenten - ten opzichte van het reguliere onderwijs - veel extra’s te bieden. Denk daarbij aan kennis en vaardigheden ten aanzien van de aanpak en begeleiding van gedragsproblemen, leerproblemen en gespecialiseerde zorg in combinatie met onderwijs.

We hopen natuurlijk ook dat de studenten enthousiast worden en uiteindelijk kiezen voor een baan in het speciaal onderwijs en de Latasteschool. Want juist deze kinderen verdienen het dat er voldoende en goed opgeleide leraren voor de klas staan!
 

 

 



Nieuwsarchief